Werken bij Rijkswaterstaat

onderliggende pagina's

Werken bij Rijkswaterstaat

De circa 8700 medewerkers bij Rijkswaterstaat werken aan taken die voor Nederland van levensbelang zijn. Als je bij ons aan de slag gaat, staan begrippen als lef, creativiteit en innovatie centraal.

Dit is Rijkswaterstaat

Dit is heel bijzonder. En dit ook. Dit lijkt zo vanzelfsprekend. En dit eigenlijk ook. Vanzelfsprekend, maar eigenlijk heel bijzonder. Rijkswaterstaat zorgt voor droge voeten, voldoende schoon water vlot en veilig verkeer over weg en water. En geeft betrouwbare en veilige informatie daarover.

Nederland verandert, wordt complexer en daagt uit. Die uitdaging gaan wij aan. Wij, de mensen van Rijkswaterstaat. We leven in een prachtig land. We leven in een delta. Maar de hele wereld zit daarachter. Droge voeten, wie wil dat niet? Wie wil niet beschermd worden tegen overstromingen? En dat wij over veel snelwegen gaan... dat weten de Nederlanders ook heel goed.

Rijkswaterstaat bestaat omdat het werk dat Rijkswaterstaat doet, ertoe doet. We zijn van nature ondernemend, op zoek naar vernieuwing. Na 209 jaar hebben wij nog steeds de ambitie om het beter en anders te doen. Dat houdt een organisatie heel erg levend. Ideeën vanuit de samenleving van buiten naar binnen halen en daar ook daadwerkelijk wat in de organisatie mee doen. We nemen verantwoordelijkheid en zijn dus aanspreekbaar. Dat bedrijf zijn waar iedereen het over heeft dat met een zekere trots. Namelijk laten zien, elke dag, wat wij voor de bv Nederland doen. En dat is gewoon heel veel.

Met name de betrouwbaarheid richting onze partners en onze mensen. Dat zijn de dingen die mij het meest aanspreken. Als ik met mijn kinderen op het strand zit, vind ik het prachtig om te zien, dat wij zorgen voor die veiligheid. Ik vind dat zo'n basisvoorwaarde. We realiseren complexe projecten die dienstbaar zijn aan iedereen. Onze taak staat midden in de samenleving en je raakt daardoor meerdere belangen. En daar op een goede manier mee omgaan dat is iets waar we volgen mij goed in zijn en wat Rijkswaterstaat typeert. Het woord 'samen'is voor mij heel belangrijk. Samen in de regio, samen als Rijkswaterstaat, samen over de grens heen. Dat blijft voor mij een heel belangrijk woord: samen. We zijn ons bewust van het belang van ons werk. Dat maakt ons resultaatgedreven. Maar wel op een integere manier.

Als we met z'n allen in een bus zitten en we moeten er minstens twee dagen over doen om alles te bezoeken wat er tastbaar en zichtbaar gerealiseerd is. Dat is ook waar ik op verjaardagen over wil en durf te vertellen. Mij spreekt nog steeds het publieksgerichte aan en het duurzame. Dat doen we niet voor onszelf, dat doen we voor anderen. En als we dat met elkaar doen, dan zijn wij die gewilde organisatie waarvan ze zeggen: Daar moet je zijn. Daarom is dit allemaal zo vanzelfsprekend, bijzonder. En kijken we altijd verder.

Blog van de stagiair

stevensmit 120px

‘Ik was vaak onderweg om gesprekken te voeren in België en Duitsland’

Steven Smit liep zijn afstudeerstage bij de afdeling Communicatie en Strategie van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland en onderzocht daar samen met Kenneth Triest de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en verschillende grensregio’s.

Meer blogs van stagiairs

Ontmoet onze collega’s

Leer meer over de verschillende functies bij Rijkswaterstaat door kennis te maken met onze collega’s. Bekijk de videopagina voor een kijkje achter de schermen.