Werken bij Rijkswaterstaat

Mozaïek van kleine tekstblokken en afbeeldingen. 

De teksten in de tekstblokken (groen, geel, rood of blauw, vierkant of rechthoekig met kapitalen op witte ondergrond): Traineeprogramma's, Als werkgever, Ontmoet onze collega's. Op de afbeeldingen zien we: mensen aan het werk, gebogen over een kaart, in een machinekamer, een mevrouw met een bouwhelm, een aantal trainees in een klaslokaal, een motor, en mensen op een boot van Rijkswaterstaat; allemaal beelden die werken bij Rijkswaterstaat in de vele verschillende mogelijkheden benadrukken. Traineeprogramma's Solliciteren Ontmoet onze collega's Rijkswaterstaat als werkgever

Werken bij Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat werkt aan taken die voor Nederland van levensbelang zijn. We leggen verbindingen over wegen en water, maar ook tussen dilemma’s en oplossingen. Met veel ambitie en dynamiek gaan onze collega's samen de uitdaging aan.

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar het is eigenlijk heel bijzonder. Rijkswaterstaat zorgt voor droge voeten, voldoende schoon water, vlot en veilig verkeer over wegen en water en geeft betrouwbare en bruikbare informatie.

Maar Nederland verandert, wordt complexer en daagt uit. Die uitdaging gaan wij graag aan. We werken aan verbindingen, over weg en water, met de politiek, met aannemers en (vaar)weggebruikers. Tussen maatschappelijke dilemma’s en effectieve oplossingen en natuurlijk met onze medewerkers, want verbinden begint bij je eigen mensen.

Dit is Rijkswaterstaat

01-07-2013

Fragment uit video

Vol ambitie

De mensen van Rijkswaterstaat zijn van nature ondernemend, op zoek naar vernieuwing. We hebben nog steeds de ambitie om het beter en anders te doen en dat houdt de organisatie heel levend. Ideeën vanuit de samenleving van buiten naar binnen halen. En daar ook daadwerkelijk iets mee doen in de organisatie, dat is waar het om draait.

Samenwerken

Wij voeren al deze taken niet zelf uit. We sturen bedrijven aan die namens ons wegen, vaarwegen, bruggen en dijken ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Rijkswaterstaat is steeds vaker regisseur in plaats van uitvoerder.Dat geeft ons meer verantwoordelijkheden. Daar op een goede manier mee omgaan, is iets waar we als Rijkswaterstaat goed in zijn.

Onze collega's

Wil je weten wat onze mensen zelf zeggen over het werken bij Rijkswaterstaat? Bekijk dan de video’s over de diverse functies bij Rijkswaterstaat.