Evaluatie alcoholslotprogramma

Op 1 december 2011 is het alcoholslotprogramma in werking getreden. Doel van de maatregel is het rijden onder invloed van alcohol verder terug te dringen. Rijkswaterstaat voert een evaluatie van het alcoholslotprogramma (ASP)uit. Onderdeel van deze evaluatie is een enquête onder mensen die het programma krijgen opgelegd. Op deze pagina vindt u meer informatie over de evaluatie.

Met de Tweede Kamer is afgesproken dat het alcoholslotprogramma binnen drie jaar wordt geëvalueerd. Rijkswaterstaat voert namens het Ministerie van Infrastructuur en Milieu deze evaluatie uit. Daarmee willen we meer te weten komen over:
• de uitvoerbaarheid en praktische werking van het ASP
• de effecten van het ASP op de verkeersveiligheid

De evaluatie helpt om het alcoholslotprogramma te kunnen verbeteren. De resultaten van de evaluatie gaan eind 2014 naar de Tweede Kamer.

Enquête

Onderdeel van de evaluatie is een enquête onder bestuurders die het ASP krijgen opgelegd. Daarmee wil Rijkswaterstaat meer te weten te komen over de ervaringen met het ASP. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk bestuurders die het alcoholslotprogramma krijgen opgelegd meedoen. De enquête is anoniem.

Wie kunnen meedoen aan de enquête?

De enquête is alleen voor mensen die een ASP opgelegd krijgen. Deelnemers kunnen de enquête invullen, maar ook mensen die gestopt zijn met het programma (ex-deelnemers) en mensen die het ASP wel hebben opgelegd gekregen maar toch niet deelnemen.

Beloning voor het invullen van de enquête

Als u de enquête invult, maakt u kans op een digitale cadeaubon.

Meedoen aan de enquête

Als u het ASP krijgt opgelegd, ontvangt u van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een uitnodiging mee te doen aan de enquête. Op die uitnodiging staat hoe u de enquête via e-mail of per post aan kan vragen. Als u de enquête heeft aangevraagd, dan krijgt u bericht wanneer u de enquête kunt invullen.

Meer informatie?

Kijk bij de veelgestelde vragen voor antwoorden op:

Meer informatie over het alcoholslotprogramma (ASP)

Het ASP is een maatregel die vanaf 1 december 2011 kan worden opgelegd door het CBR. Het bestaat uit een alcoholslot in de auto en een begeleidingsprogramma. Op de pagina over het alcoholslotprogramma op de website van het CBR vindt u meer informatie.