Werkzaamheden

A6: knooppunt Almere en parallelbaan Almere 's nachts dicht; 2 - 10 mei 2024

Gepubliceerd op: 29 april 2024, 14.27 uur - Laatste update: 8 mei 2024, 11.32 uur

We voeren tussen donderdag 2 mei en vrijdag 10 mei 2024 in 2 avonden en nachten werkzaamheden uit aan de parallelbaan van de A6 tussen Almere Oostvaarders (8) en Almere Buiten (6).

De werkzaamheden stonden oorspronkelijk gepland om uitgevoerd te worden in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 mei. Door onvoorziene omstandigheden vinden de werkzaamheden plaats in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 mei.

Tijdens de werkzaamheden wordt het asfalt gereinigd en wordt een verjongingscrème aangebracht waardoor het wegdek langer mee gaat. Houd rekening met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

Afsluitingen A6: Almere richting Amsterdam

Van 2 op 3 mei 2024 en van 9 op 10 mei 2024 tussen 22.00 en 06.00 uur: 

  • Parallelbaan A6 tussen Almere Oostvaarders (8) en Almere Buiten en Nobelhorst (6) afgesloten
  • Oprit Almere Oostvaarders (8) afgesloten
  • Af- en oprit Almere Regenboogbuurt en Eilandbuurt (7) afgesloten
  • Afrit Almere Buiten en Nobelhorst (6) afgesloten 
  • In knooppunt Almere is de verbindingsweg van de A6 vanuit Lelystad naar de A27 richting Eemnes afgesloten
  • In knooppunt Almere is de verbindingsweg van de A27 vanuit Eemnes naar de A6 richting Amsterdam afgesloten

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Omleidingen A6

Doorgaand verkeer vanuit Lelystad met bestemming Amsterdam kan gebruik maken van de hoofdrijbaan A6. Verkeer vanuit Almere met bestemming Amsterdam wordt omgeleid via de Buitenring, de Hogering (N702) en de Tussenring (N703) in Almere om via Knooppunt Gooimeer de A6 op te gaan. 

Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Regenboogbuurt en Almere Buiten leiden we om via de Buitenring, de Tussenring (N703) en de Hogering (N702). 

Verkeer vanuit Eemnes (A27) richting Amsterdam moet bij knooppunt Almere de A6 op. Bij de afrit Almere Buiten (7) kunnen weggebruikers hun weg vervolgen via de Buitenring, de Hogering (N702) en de Tussenring (N703) om bij knooppunt Gooimeer de A6 richting Amsterdam op te gaan. 

Verkeer vanuit Lelystad (A6) met bestemming Eemnes leiden we om via de hoofdrijbaan A6 richting Almere en de A1.

Werkzaamheden A6

Deze werkzaamheden zijn in september 2023 afgelast in verband met regen en waren onderdeel van het levensverlengend onderhoud dat we uitvoeren aan de A6 tussen Almere Poort en Almere Oostvaarders. Dit houdt in dat we het asfalt verjongen door het aanbrengen van verjongingsmiddel.

Met deze ‘verjongingscrème’ verlengen we de levensduur van de waterdoorlatende toplaag (ZOAB) van de snelweg en houden we deze kwalitatief op niveau. De crème wordt afgedekt met een laagje heel fijn zand waardoor weggebruikers die na de werkzaamheden over de A6 rijden tijdelijk kleine stofwolken kunnen waarnemen.

Meer informatie A6

Meer informatie over de werkzaamheden op de A6 vindt u op de website Rijkwaterstaat Verkeersinformatie. Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op.